[VIDEO] Hur skriver jag bra rubriker som lockar besökare att läsa?

[imaioVideo v=1]

Om du av någon outgrundlig anledning inte vill titta på videon så kommer den här i textform:

Gillar du att skriva och funderar över hur du ska få till bra rubriker som får dina besökare att läsa resten av dina texter istället för att klicka sig bort någon annanstans? Då har du kommit rätt.

Det här med rubriker är ett riktigt fascinerande ämne. Och inte så lätt som man kanske tror när man sätter sig ner och börja knacka på tangenterna. För då inser man att det finns ungefär en miljon sätt att skriva en rubrik. Dessutom är ju rubriken det viktigaste i ditt blogginlägg – en riktigt bra rubrik kan få människor att läsa en rätt dålig artikel, men det omvända gäller knappast.

Så hur gör du då?

Här finns det givetvis inget universalrecept som fungerar varje gång och vi som skriver har alla våra egna favoriter. Men jag tänkte dela med mig av tre tips på som du alltid kan ta till.

1. Använd ordet du

För det första – försök att tilltala läsaren som en individ och inte som vem som helst i en stor grupp genom att använda ordet du i dina rubriker. På så sätt engagerar du läsaren mer eftersom du pratar direkt till honom eller henne och inte bara till den stora massan. ”Hur du påverkas av de här nyheterna”, ”Hur du kan ha nytta av den här nya produkten”, ”Hur du kan tjäna pengar med vår nya tjänst” osv. Om möjligt ska du alltid vara en del av dina i rubrikerna.

2. Använd siffror

Mitt andra tips är att använda siffror i dina artiklar – 3 tips, 5 sätt, 10 saker som… etc. Människor älskar listor, och de gillar att redan innan få reda på hur många tips de kommer få, så att de vet hur lång artikeln kommer bli innan de börjar läsa. Dina läsare gillar inte överraskningar, så ge dem allt svart på vitt redan innan.

3. Använd frågor

Förvandla varje rubrik till en fråga. Tryck dit ett frågetecken i slutet av dina rubriker, till exempel ”Kommer den stora rosa elefanten att överleva i porslinsaffären?”. Det gör att din artikel engagerar mer och ger intrycket att du kommer att ge läsaren ett svar. Människor gillar att känna att de kommer få svar så givetvis måste du ta upp svaret på frågan i artikeln. Ställ frågan och besvara den så bra du bara kan.

Det var tre av de trick som jag brukar ta till för att mina rubriker ska engagera och påverka människor mer. Hoppas de kommer vara till hjälp för dig som sliter med dina rubriker.

Charlotta Wortzelius


Dagens marknadsföringslärdom

Tilltala läsaren med du, använd siffror och kör med frågor i dina rubriker.

BloggkommentarerDin tur – hur skriver man en bra rubrik?
Berätta gärna om dina bästa tips för hur man skriver grymma rubriker i kommentarsfältet här under. Eller fyll på om det är något du saknar. Det blir mycket roligare om vi hjälps åt, eller hur?

[hcshort id=”5″]

Om skribenten Charlotta Wortzelius

Charlotta Wortzelius är grundare av Online Marketing Academy och en hängiven copywriter och internetmarknadsförare som brinner för att hjälpa företag att lyckas med sin närvaro på nätet.

Följ mig:

Gör din röst hörd:

0 kommentarer

Popular posts