[VIDEO] Hur du kan skicka stora filer gratis när mail inte fungerar

Skicka stora filerDet har hänt en och annan gång att du behövt skicka stora filer till kollegan, samarbetspartnern, chefen eller kompisen inte sant?

Bilderna till företagets nya broschyr, ljudfilen du spelat in till veckans podcast, den galna videon från semestertrippen till Nice förra veckan eller vad det nu kan vara.

Idag skapar och använder vi som bekant bara mer och mer media – både i arbetet och privat. Foton, illustrationer, video, ljud till exempel – många gånger roligare format än text, men denna utveckling har också lett till att filernas storlek blivit betydligt mer omfattande än när vi nöjde oss med att skicka Word-dokument fram och tillbaka.

Och där står vi med våra mailprogram som vi först tänker oss ska utföra uppdraget att skicka dessa gigantiska filer över internet. Kanske gör du ett försök med mail, men inser snabbt att det inte fungerar. Eller också är filens storlek så enorm att du kastar in handduken direkt – Outlook, Gmail, Windows Live Mail eller vilket e-postprogram du nu använder står chanslösa inför uppgiften.

Så vad göra?

Får du helt enkelt spara dina mailovänliga filer på ett USB-minne, kila över till partnerns kontor på andra sidan stan och räcka över stickan till honom eller henne? Eller finns det en bättre lösning för att skicka stora filer?

Titta på den här videon så får du se:

[svpVideo v=1]

Klicka här och få gratisguiden ”339 gratisverktyg som gör dig till en bättre onlinemarknadsförare” »


Lösningen heter alltså WeTransfer, ett fiffigt verktyg som hur ofta du vill låter dig skicka filer på upp till 2 GB. Du behöver inte registrera dig och det är helt gratis (vill du skicka större filer än 2 GB och få tillgång till ett antal ytterligare finesser finns även en pro-version som kostar pengar).

Skicka stora filer med WeTransfer

Med hjälp av WeTransfer behöver du aldrig mer slita ditt hår över stora filer som inte går att skicka via mail.

Personen (eller personerna) du skickar filerna till får ett mejl med en unik länk och kan sedan enkelt ladda ner filen online. När detta är gjort får du ett meddelande till din e-post, så att du vet att mottagaren har fått din fil. Bättre kan det inte bli och bekymret med att skicka stora filer som inte fungerar att sända via mail är löst!

Hoppas att du gillade det här tipset och att det kommer till nytta för dig när du jobbar med din onlinemarknadsföring. Och håll utkik efter fler smarta tips för din onlinemarknadsföring i bloggen framöver!

(För dig som undrar är videon i inlägget skapad med ScreenFlow (inspelning av skärm + redigering), Video Maker FX (animationer) och Powerpoint. Jag vill tacka samtliga inblandade för goda insatser.)

Charlotta Wortzelius

Ladda hem gratis guide

Om skribenten Charlotta Wortzelius

Charlotta Wortzelius är grundare av Online Marketing Academy och en hängiven copywriter och internetmarknadsförare som brinner för att hjälpa företag att lyckas med sin närvaro på nätet.

Följ mig:

Gör din röst hörd:

0 kommentarer

Popular posts