Piffa upp din blogg och webbplats med bilder från Depositphotos [recension]

En bild säger mer än tusen ord. Ett utslitet uttryck, men med mycket sanning i. Speciellt för dig driver en webbplats och framför allt du som bloggar. Att välja rätt sorts bilder på bloggen kan vara skillnaden mellan fiasko och succé.

I dagens informationsöverflöd blir det allt vanligare att dina besökare snabbt scannar av ditt blogginlägg för att se om det är någonting att ha och då behöver du något som direkt fångar deras uppmärksamhet. Naturligtvis kan en slagkraftig rubrik göra jobbet, men att använda bra och iögonfallande bilder är ett betydligt starkare kort.

Men var hittar du då bilder, illustrationer och grafik som gör intryck på dina besökare och får dem att välja att läsa ditt blogginlägg? Ett alternativ är givetvis att anlita en fotograf som tar bra fotografier eller en illustratör som förser dig med illustrationer, men för dig med en begränsad budget kan det bli en dyr historia. Särskilt med tanke på att du som bloggar hela tiden behöver fylla på med nya bilder allteftersom du skriver nya inlägg.

Prisvärda foton från Depositphotos

Du behöver med andra ord bra bilder och illustrationer som inte kostar skjortan och då är det en finfin idé att vända sig till någon av alla de sajter som erbjuder royaltyfria Stockfoton, illustrationer och grafik. En av mina absoluta favoriter är Depositphotos.

Depositphotos

Där hittar du som behöver bildmaterial till din blogg eller webbplats miljontals högkvalitativa fotografier och vektorfiler (till och med videor) till bra priser. Och med tanke på alla olika kategorier som de erbjuder så ska det mycket till om du inte kan hitta bilder som passar din verksamhet eller ämnesområde. De har också en riktigt bra sökmotor som hjälper dig att hitta precis den bild du behöver.

Jag har letat bilder på många sajter under åren till olika webbprojekt, men få av dem har levererat som Depositphotos. Oavsett om jag letat efter bakgrunder, illustrationer, foton, ikoner eller vektorbilder så har jag alltid hittat en bild som kommunicerar det jag vill förmedla till mina läsare. Flera av bilderna som använts här på Digitalmarknadsföraren kommer till exempel därifrån.

Och du blir definitivt inte ruinerad. De billigaste bilderna kan du köpa för bara för ett par kronor per bild (priset per bild blir lägre ju fler kreditpoäng du köper). Priset beror också på bildens storlek – högupplösta versioner som fungerar för tryck kostar mer än lågupplösta – men du som bara behöver bilder till din webbbplats/blogg klarar dig utan problem med de minsta och billigaste bilderna. Och när det gäller betalning kan du antingen välja att köpa ett abonnemang eller betala i ”lösvikt” med kreditpoäng beroende på vad som passar dina behov bäst.

Om jag skulle klaga på något så är det att bilderna på människor i de flesta fall ser rätt amerikanska ut och kan kännas fel att använda på svenska sajter. Och det här är ett problem som Depositphotos har gemensamt med alla andra bildsajter så det är verkligen inget unikt för dem. Människorna på bilderna har också en tendens att se orimligt glada och lyckliga ut alternativt att motiven känns orealistiska med käcka tummen upp, high fivande och andra överdrivna uttryck. Hur många affärsmänniskor har du till exempel sett göra tummen upp i grupp? Men det finns som tur är även gott om normala foton.

Depositphotos har idag kunder i 192 länder så jag är inte direkt ensam om att vara nöjd med dem. Så nästa gång du behöver en bild till din blogg eller din webbplats är mitt tips att prova dem. Du kommer inte att bli besviken.

Depositphotos

Bild från Depositphotos – så klart

[hcshort id=”5″]

Om skribenten Charlotta Wortzelius

Charlotta Wortzelius är grundare av Online Marketing Academy och en hängiven copywriter och internetmarknadsförare som brinner för att hjälpa företag att lyckas med sin närvaro på nätet.

Följ mig:

Gör din röst hörd:

0 kommentarer

Popular posts