Har alla verkligen rätt till en andra chans?

När något har gått snett – man har gjort bort sig, trampat i klaveret, fastnat med skägget i brevlådan eller kort och gott misslyckats fatalt är man väl alltid värd en andra chans? Eller hur? Det är hur som helst en debatt som alltid känns aktuell och som kan gälla såväl kärleksrelationer, konkursade företag, tabbar på jobbet och vänner som svikit. Med mera.

Men när vi idag ska tala om att ge en andra chans ska vi lämna det riktiga livet och tala om något helt annat. Något betydligt trivialare, men med ack så stor inverkan på i alla fall min vardag. Nämligen webbläsare.

Och då vete sjutton om jag håller med om att alla har rätt till en andra chans.

En webbdesigners sämsta vän

Det händer ganska ofta att jag designar och bygger webbplatser i WordPress åt företag. Allt är oftast frid och fröjd när man inspekterar sitt verk i Firefox, Google Chrome och Safari. Sedan kommer man till Internet Explorer. Och då infinner sig ibland den här känslan:

Internet Explorer andra chans

Speciellt när jag testat på datorer där datorägaren i fråga inte har behagat uppdatera den browser som har följt med deras installation av Windows. Smärtsamt är bara förnamnet.

Som jag svurit (eller knutit näven hårt i fickan om jag befunnit mig bland folk) åt denna frustrerande webbläsare under åren. Och det har inte bara gällt mina webbplatsprojekt utan även när jag försökt att surfa med den. För att inte tala om frågan man får varenda gång jag öppnar den: Vill du använda Internet Explorer som din standardwebbläsare?

– NEJ, det vill jag inte! Har jag i lite för irriterad ton sagt till skärmen och frenetiskt klickat i att jag inte vill ha frågan igen. För att nästa gång jag startar den få frågan igen. Suck. Och jag har inte varit ensam. Exempelvis har det skapats hela sajter dedicerade till avsky mot Microsofts skapelse.

Det verkar våras för Internet Explorer

Men nu kanske vi kan se ljuset i tunneln – Microsoft har lagt upp en video på YouTube som marknadsför den nya Internet Explorer. Och för oss som var i gränslandet mellan barndom och vuxenliv på 90-talet är det sannerligen en nostalgitripp. Vi som verkligen levde med 56k-modemet, disketten och penntrollet.

[imaioVideo v=1]

Riktigt bra jobbat – och videon innehåller alla ingredienser som behövs för att gripa tag i människors känslor och bli viral. Nostalgitrippen knyts också ihop riktigt tjusigt på slutet:

You grew up … so did we. Reconnect with the new Internet Explorer.

Så kanske finns det hopp om kära gamla Explorer? Kanske kan du ge mig en tillfredsställande surfupplevelse i framtiden? Kanske är du värd en andra chans ändå?


BloggkommentarerVad tror du? Blir nya Internet Explorer något att ha?
Berätta gärna om dina egna erfarenheter av Microsofts webbläsare i kommentarsfältet här under.

[hcshort id=”5″]

Om skribenten Charlotta Wortzelius

Charlotta Wortzelius är grundare av Online Marketing Academy och en hängiven copywriter och internetmarknadsförare som brinner för att hjälpa företag att lyckas med sin närvaro på nätet.

Följ mig:

Gör din röst hörd:

0 kommentarer

Popular posts