Hotmail är död, länge leve Outlook!

Jag blir alltid glad när jag får mejl från någon med en Hotmail-adress. Det känns som om vi är medlemmar i en klubb, en klubb för oss som lever kvar i det förgångna e-postlandet och vågat vägra att gå vidare till Gmail. Förvisso ganska konservativt, men ändå fint på något sätt.

Min kära gamla Hotmail-adress har jag nog haft i 15 år nu. I ur och skur har vi kämpat på tillsammans i e-postvärlden och oj vad mycket skräp den har fått ta emot – även fast den med tiden lärt sig att skicka det mesta av otygen direkt ner i skräpkorgen. Men adressen har sannerligen fått ta emot en hel massa guldkorn under åren också – alltifrån kärleksbrev till biljettbekräftelser och de senaste rönen inom onlinemarknadsföring och entreprenörskap.

Hotmail, min vän – jag överger dig aldrig. Då får de stänga ner kontot med våld.

Slutet på epoken Hotmail

Som ni kanske redan har hört så ska Hotmail efterträdas av Outlook.com och idag blev Outlooks entré officiell när Microsoft meddelade i ett blogginlägg att de kände sig färdiga med betatestningarna.

Microsofts nya e-posttjänst Outlook
(Bilden är en skärmdump från Microsofts video på YouTube)

Microsoft, som förvärvade Hotmail 1997, meddelar att de kommer flytta användare till sin nya tjänst inom kort, men de kommer inte att tvinga oss trogna hotmailare att byta e-postadress till en outlook.com-adress (puh). Och förändringarna kan vi räkna med att de gjorts i samma veva som vi tar årets första dopp någon gång framåt sommaren.

Jag kan också meddela att ni som är lika förändringsobenägna som jag kan pusta ut. För enligt uppgift kommer allting från din Hotmail-adress, som lösenord, meddelanden, mappar, kontakter, semestersvar etc, att fortsätta vara som förut utan något avbrott i tjänsten eller andra obehagligheter.

Microsoft meddelar också att det nu är över 60 miljoner människor som aktivt använder Outlook.com. Så pass. Men mig får de inte med på tåget – ja flytt int’. Jag stannar hos Hotmail.

Nyfiken på Outlooks funktioner?

För att slå på stora trumman lite extra i sin lansering av Outlook har Microsoft även tagit fram två marknadsföringsvideor som visar tjänstens funktioner. I videon här under får du en snabb överblick över ”Sweep”, en funktion som hjälper användaren att rensa upp i inboxen genom att massradera, flytta och arkivera meddelanden.

[imaioVideo v=1]

Ja, de kan ju försöka förföra mig med sina nymodigheter och smarta funktioner. Men jag lämnar inte en gammal vän i nöd. Jag sparkar inte på den som redan ligger. Hotmail och jag är helt enkelt best friends forever, så det så.


Dagens marknadsföringslärdom

Var inte så förändringsobenägen som jag är när det gäller Hotmail utan häng på de trender som faktiskt verkar bra.

BloggkommentarerVad säger du? Kommer du prova nya Outlook?
Berätta gärna om dina egna tankar kring Hotmail och Outlook i kommentarsfältet här under.

[hcshort id=”5″]

Om skribenten Charlotta Wortzelius

Charlotta Wortzelius är grundare av Online Marketing Academy och en hängiven copywriter och internetmarknadsförare som brinner för att hjälpa företag att lyckas med sin närvaro på nätet.

Följ mig:

Gör din röst hörd:

1 kommentarer
Leif säger 10 februari 2016

Och jag som är hottemann på hotmail…. Och så avlider hotmail??

Svara
Svara

Popular posts