Facebook Timeline – 20 nyheter för din Facebook företagssida

Det är väl inte någon som har en företagssida på Facebook som missat förändringarna i och med Facebook timeline – eller tidslinje som heter på svenska? Här kommer annars 21 snabba om den nya verkligheten för dig som marknadsför ditt företag på världens i särklass största sociala media.

  Facebook Timeline

 1. Du har möjlighet att förhandsgranska din nya startsida innan du publicerar den
 2. Din företagssida kommer automatiskt, dvs vare sig du vill eller inte, att få det nya utseendet den 30 mars.
 3. Den stora bakgrundsbilden (omslagsbilden) på startsidan är 850×315 pixlar.
 4. Ha inte kontaktinformation, ”calls to action” eller pilar som pekar mot Gilla-knappen.
 5. Din profilbild är har fått sin storlek förändrad och är numera 125×125 pixlar
 6. Du kan inte längre bestämma en standardmålflik som dina förstagångsbesökare ska landa på. Detta kan jag tänka mig att många – i alla fall till en början – kan vara irriterade på när det gäller Facebook timeline.
 7. Du kan fortfarande använda egenutvecklade sidor och appar. Varje enskild sida/app har en egen adress så du kan driva trafik båda inne på och utanför Facebook till vilken ”landningssida” du vill.
 8. Du kan ha upp till 12 olika appar på din sida – men glöm inte att det bara är 4 som är synliga på startsidan.
 9. Storleken på bilderna för varje app är numera 111×74 pixlar istället för att vara små ikoner så här finns det betydligt större möjligheter att vara kreativ numera.
 10. Gilla-knappen ändras numera från ”Gilla” till ”Gillar” när man klickat på den – och drar du musen över den efter att du gillat får du upp ett gäng alternativ, bland annat sluta gilla.
 11. Uppmana dina fans och besökare att lägga till dig på en intresselista – och berätta för dem om vilket ämne ditt företag passar bäst för, exempelvis sociala media, digital marknadsföring, coaching, bilar m.m. Detta är en nyhet för företagssidor med Facebook timeline sedan den 8:e mars.
 12. Du kan gå bakåt i tiden och lägga till milstolpar för ditt företag, dvs viktiga händelser som skett i företagets historia – ger dina fans möjlighet att lära känna er bättre. Som din egen tidsmaskin på Facebook…
 13. Loggen har nu fyra möjliga filter: Höjdpunkter, Vänners aktivitet, Inlägg efter sida och Andras inlägg.
 14. Du kan fästa ett logginlägg högst upp i loggen i upp till 7 dagar – minskar risken att fansen missar något viktigt du har att säga. En av mina favoritförändringar när det gäller tidslinjen.
 15. Du kan markera ett inlägg till en höjdpunkt genom att klicka på en stjärna (kommer fram om du placerar musen högst upp i inläggets högra hörn).
 16. Du kan inte bestämma ett standardläge för hur loggen ska visas, det är alltid Höjdpunkter som visas.
 17. Facebook timeline på sidor är personifierad för varje enskild person som tittar på den
 18. Varje sidas logg inkluderar ”Vänners aktivetet”.
 19. Du kan när du vill byta plats på foton, det är bara att placera musen på dem och klicka på pennsymbolen för redigering.
 20. Fans och besökare kan nu skicka privata meddelanden till en Facebook-sidas administratörer. Du kan stänga av denna funktion i dina inställningar, men det kan vara en god idé att ha den igång för att uppmuntra till kommunikation med dina prospekts.

Det var 20 snabba om Facebooks nya förändringar, hoppas det hjälpt dig att få en bra överblick om vad som numera gäller på ”Fejjan”. Naturligtvis är det på sin plats att gå in djupare på många av dessa funktioner men det kommer i framtida inlägg.

Så håll utkik för mer om Facebook timeline!

Charlotta Wortzelius

BloggkommentarerVad tycker du? Är Facebook timeline en flipp eller flopp?
Berätta gärna om vad du tycker om Facebook Timeline i kommentarsfältet här under. Det blir mycket roligare om vi hjälps åt, eller hur?

[hcshort id=”5″]

Om skribenten Charlotta Wortzelius

Charlotta Wortzelius är grundare av Online Marketing Academy och en hängiven copywriter och internetmarknadsförare som brinner för att hjälpa företag att lyckas med sin närvaro på nätet.

Följ mig:

Gör din röst hörd:

0 kommentarer

Popular posts