Hur kan du skapa en egen video till ditt företag?

Att använda video i marknadsföringen blir allt viktigare för oss företagare. Videomarknadsföring är idag ett av de absolut bästa sätten att uppnå resultat i företaget och att göra det snabbt.

Är du sugen på att testa och känner att det skulle kunna fungera bra för din typ av verksamhet? Vad kul, då har du hittat rätt, för i den här artikeln kommer jag att gå igenom ett par olika alternativ som du kan välja på när du skapar dina egna videor.

Det finns tre sätt jag brukar rekommendera för att skapa en video till företaget om du vill börja enkelt:

1. Skapa ett bildspel med foton/bilder, korta texter och musik

Här kan du använda till exempel Windows Movie Maker (PC) eller iMovie (Mac). Om du inte behärskar programmen är nätet är fullt av instruktionsfilmer för hur du använder dem.

Vill du göra det så enkelt som möjligt för dig kan du också använda någon av alla de onlineverktyg för att skapa snygga bildspel som finns på nätet. Animoto, Flixtime, Stupeflix och Photo Peach är ett par exempel. Googla ”free video slideshow online” eller dylikt för fler exempel och leta dig fram till en tjänst du gillar.

Animoto

Med Animoto skapar du en snygg bildspelsvideo snabbt och enkelt

De här tjänsterna har i de flesta fall gratisversioner och de räcker bra i början. Märker du sedan att detta är din grej så kan du titta vad betalversionerna har att erbjuda.

Fördelar med bildspel:

  • Billigt
  • Ganska enkelt
  • Du slipper själv vara med i videon
  • Ingen redigering

Nackdelar med bildspel:

  • Ganska tråkigt
  • Opersonligt

2. Spela in din datorskärm

Alternativ nummer 2 är att du spelar in din datorskärm. Du kan till exempel skapa en Powerpoint-presentation (eller Keynote om du har Mac) och prata till den. Använder du ett program som heter Jing så får du spela in upp till fem minuter utan kostnad.

Skulle du vilja ha lite längre videor så kan du använda Camtasia om du har PC och ScreenFlow om du har Mac (kostar ett par hundra dollar, men är väl värda investeringen). Dessa tjänster/program spelar in precis vad som sker på din skärm.

ScreenFlow

Är du Mac-användare och vill göra egna videor? Då är ScreenFlow din bästa vän.

Fördelar att spela in skärmen:

  • Ganska enkelt
  • Bra sätt att skapa instruktionsvideor

Nackdelar att spela in skärmen:

  • Kan bli tråkigt – människor vill bli underhållna när det tittar på en video

3. Filma dig själv

Det tveklöst läskigaste alternativet, men det blir onekligen mer personligt och har den största potentialen att bli succé. Människor gillar ju att titta på andra människor.

För att detta ska fungera måste du naturligtvis klara av kameran, men behöver inte vara ett proffs. Det handlar om att våga – och det blir bättre med tiden. Och skippa att bara filma dina produkter eller lokaler utan gör en film med hjärta. En film där någon pratar – du eller kanske en kund.

Utrustning

När det gäller utrustning går det utmärkt att börja med din smartphone för att sedan investera i bättre alternativ. Du behöver även en bra mikrofon – ljudet är något du absolut inte ska kompromissa med. Dessutom kommer du med största sannolikhet att behöva redigera din inspelning, det är inte alla som sätter allt på en tagning.

Kör hårt!

Mitt slutgiltiga råd är att bara köra! Släpp nervositeten och satsa. Det blir bättre och bättre med tiden, jag lovar. Tröskeln är kanske högre än andra marknadsföringsmetoder, men belöningen kan bli så mycket större.

Hoppas detta var till hjälp för dig som funderar på att börja med video i företagets marknadsföring. Lycka till, jag ser fram emot att se resultatet!

Charlotta Wortzelius


Dagens marknadsföringslärdom

Vänta inte en dag till med att skaffa en video till ditt företag.

Om skribenten Charlotta Wortzelius

Charlotta Wortzelius är grundare av Online Marketing Academy och en hängiven copywriter och internetmarknadsförare som brinner för att hjälpa företag att lyckas med sin närvaro på nätet.

Följ mig:

Gör din röst hörd:

0 kommentarer

Popular posts