Bra innehåll vinner i längden

Den gamla klyschan Content is king har du garanterat hört förut. Och i webbvärlden är det är ett faktum för att bli framgångsrik i din digitala marknadsföring.

Men tyvärr har synen på innehåll snarare varit kvantitet före kvalitet – många internetmarknadsförare har snarare satsat på att skapa enorma mängder innehåll av låg kvalitet än satsat på att skapa innehåll som besökarna verkligen har någon nytta av.

Fokus har varit att skriva för sökmotorerna för att ranka bra och tjäna pengar på annonser – inte att bidra med något som gör Internet till en bättre plats för oss alla.

Pandor och pingviner på jakt efter skräpet

Google Panda & PenguinMånga gånger har man outsourcat skapandet av artiklar till skribenter i låglöneländer eller till och med använt mjukvara för autobloggning – vilket resulterat i texter fulla av fel och utan djup. Tid och pengar styr. Och som copywriter tycker jag att det är en tråkig utveckling.

Förhoppningsvis har Googles algoritmuppdateringar, med Panda och Penguin i spetsen, där de försökt rensa bort alla dessa innehållsfarmar från sökresultaten bidragit till att situationen förändrats så att vi i framtiden får se artiklar som tillför något till läsarna.

Vi på Online Marketing Academy håller tummarna. Hårt – för vi gillar content med kvalitet.

Och som inspiration får du här en fantastisk video som visar kraften i bra copywriting och vad ett starkt innehåll kan göra för resultatet av din marknadsföring.

[imaioVideo v=1]

Bättre inspiration att skapa content med hög kvalitetsstämpel går knappast att få, eller hur?

Charlotta Wortzelius

Om skribenten Charlotta Wortzelius

Charlotta Wortzelius är grundare av Online Marketing Academy och en hängiven copywriter och internetmarknadsförare som brinner för att hjälpa företag att lyckas med sin närvaro på nätet.

Följ mig:

Gör din röst hörd:

0 kommentarer

Popular posts