Bli en rockstjärna på din marknad (del 3)

Det här är tredje delen av nio i bloggserien om hur du blir en rockstjärna på din marknad. Om du missade första delen hittar du den här och andra delen här.


Regel nr 3: Rockstjärnor är äkta och transparenta

Bli en rockstjärna på din marknad

Vill du bli rockstjärna? Satsa på att vara äkta och transparent.

Allt börjar – och slutar – med ärlighet

Om du förstör kundernas förtroende för dig eller lurar dem är det kört. Ett förbrukat förtroende är väldigt svårt att få tillbaka.

Kör du en oschysst stil så slår det alltid tillbaka. Och hur skulle du känna om jag skulle börja marknadsföra en massa smörja till dig? Jag skulle inte stå speciellt högt i kurs, eller hur?

Du ska alltid vara genuin och sann. Vara du. Inte spela någon slags roll, eller försöka vara någon som du inte är. Dina kunder ska känna att du är äkta. I den värld vi nu lever i, med sociala medier och annat, går det inte att gömma sig eller komma undan med ohederliga saker. Få lyckas spela med bluffkort på hand utan att till slut avslöjas.

Men det här transparenta samhället gör det inte bara livet surt för skojare, utan ger också finfina möjligheter för den som gör något bra och tillför värde till andra. Om människor gillar det du gör kommer de att prata om dig och sprida hur förträfflig du är till vänner och bekanta. Och vi vet alla hur kraftfulla personliga rekommendationer är. Det finns ingen bättre marknadsföring.

Ge alltid en anledning till allt du gör

Att vara öppen med varför du gör saker och ting i din verksamhet ger pluspoäng. Tänker du ha en superrea, tala om anledningen till detta. Kanske ska ni flytta, vill fira att ni blev årets företag i kommunen eller också kanske marknadsassistentens dotter fyller 3 år? Orsaken spelar egentligen ingen roll, bara ni är öppna med den.

När du gör en tabbe – var ärlig

Ingen är perfekt, vi gör alla våra misstag. Men konsekvenserna av dessa behöver inte bli så allvarliga som du kanske fasar för om du är öppen och ärlig med dem.

Erkänn att du var en idiot (alternativt en tok, stolle, vettvilling eller vad du nu var) och anledningen till att du gjorde bort dig. Tala om vad som hände. Folk kommer att vara tacksamma för att du är uppriktig och inte försöker dölja dina klavertramp.

Människor köper från personer de känner, gillar och litar på

Svårare än så är det inte. Så ta dig en funderare på om din målgrupp på riktigt känner, gillar och litar på dig. Annars, gör något åt det.

Det var regel nummer 3, Rockstjärnor är äkta och transparenta. Håll utkik efter kommande inlägg där vi går igenom resterande sex regler.

Tills dess, rock on!

Charlotta Wortzelius


Dagens marknadsföringslärdom

Var alltid öppen och ärlig med allt du gör. Människor köper från personer de känner, gillar och litar på.

Om skribenten Charlotta Wortzelius

Charlotta Wortzelius är grundare av Online Marketing Academy och en hängiven copywriter och internetmarknadsförare som brinner för att hjälpa företag att lyckas med sin närvaro på nätet.

Följ mig:

Gör din röst hörd:

0 kommentarer

Popular posts