Bli en rockstjärna på din marknad (del 2)

Det här är andra delen av nio i bloggserien om hur du blir en rockstjärna på din marknad. Om du missade första delen hittar du den här.


Regel nr 2: Rockstjärnor har en stark plattform

Rockstjärna på din marknad

Rockstjärnedrömmar? Skaffa en stark plattform att arbeta utifrån.

Någonting som är enkelt att skapa och upprätthålla.

Vad menar jag med plattform? Jo, något som du kan arbeta från och som hjälper dig att effektivt nå ut till dina fans. Som exempelvis Lady Gaga och Britney Spears använder Twitter för att kommunicera med sina fans. Åtskilliga rockstjärnor inom musikvärlden bloggar också på sina hemsidor och det är även en plattform jag rekommenderar till dig.

För vad kan vara smartare för en rockstjärneaspirant inom businessvärlden än att…

Skapa en stark blogg

 • WordPress
  Att använda WordPress för att skapa en blogg är det enklaste sättet som jag känner till. Tekniken är den mest användarvänliga du kan hitta och det är dessutom gratis om du använder en WordPress.org-blogg. Vill du ha full kontroll själv kostar det inte mer än en domän och hosting.
 • Uppdatera så ofta du kan
  Om det är möjligt bör du uppdatera 3-4 gånger i veckan. Absolut minimum en gång i veckan.
 • Skaffa ett snyggt tema för rätt grafisk look
  Det finns tusentals gratisteman för WordPress, men jag rekommenderar att köpa ett premiumtema som du sedan modifierar så att det passar dina behov. Gratisteman har ofta begränsningar och ska du bli en rockstjärna är det inte läge att kompromissa med utseende och funktioner för att spara ett par hundralappar. Och glöm inte att temat numera bör vara responsivt, dvs fungera bra även på mobila enheter.
 • Anlita en designer om du saknar sinne för färg och form
  Vi lever just nu i en do-it-yourself-värld, men ibland är det läge att anlita ett proffs. Ett sådant läge är när du saknar talang för webbdesign. För att det ändå ska bli som du vill så är ett bra tips att du letar fram ett par sajter som du gillar och visar för designern.Glöm inte att även säga till om att du vill ha alla tänkbara spridningsfunktioner (Facebook, Twitter, RSS osv.). Vi vill ju att din blogg ska ha maximala förutsättningar att spridas viralt, eller hur?

Ta dig tid att titta runt på olika framgångsrika bloggar. Analysera hur de har byggt upp sin sajt och vilka strategier de använder. Plocka sedan guldkornen. Du kommer förmodligen finna att de bloggar du studerar är ganska olika, men att de fungerar för sin respektive marknad. Exempelvis är färger något du ska lägga vikt vid. Tänk på vilken som är din målgrupp är och vilka färger de tilltalas av.

Och glöm inte att titta på bloggar på andra marknader än din, där kan du ofta få bra idéer.

Det var regel nummer 2, Rockstjärnor har en stark plattform. Håll utkik efter kommande inlägg där vi går igenom resterande sju regler.

Tills dess, rock on!

Charlotta Wortzelius


Dagens marknadsföringslärdom

Se till att du och ditt har en stark plattform att arbeta utifrån.

Om skribenten Charlotta Wortzelius

Charlotta Wortzelius är grundare av Online Marketing Academy och en hängiven copywriter och internetmarknadsförare som brinner för att hjälpa företag att lyckas med sin närvaro på nätet.

Följ mig:

Gör din röst hörd:

0 kommentarer

Popular posts