5 anledningar till att ditt företag behöver en mobil hemsida

Uppdatering: Författaren rekommenderar nu (2014) att använda responsiv webbdesign för att din sajt ska fungera bra på alla typer av enheter.

Mobil hemsidaÄr det du som har ansvaret för marknadsföringen på ditt företag? Då kanske du har funderat på en mobil hemsida? Med tanke på hur viktigt det är idag att ha en stark närvaro på Internet.

Det finns många sätt att utveckla denna närvaro – från sociala medier som Facebook och Twitter till bloggar – och du bör se till att du drar nytta av dem alla.

Ett av de senaste och mest effektiva sätten att dra full nytta av nätets marknadsföringspotential är att ha en mobil webbplats för företaget.

En mobil hemsida är precis vad det låter som – en webbplats speciellt utformad för att ses på mobila enheter, dvs smartphones som till exempel iPhone och HTC och andra mobiltelefoner där du kan surfa på nätet.

Varför behöver ditt företag en mobil hemsida?

Så varför behöver ditt företag en mobil webbplats också – klarar ni er inte lika bra med er vanliga hemsida?

Här är fem starka skäl till varför:

Estetiskt utseende
Du kanske undrar om människor inte kan se din befintliga traditionella webbplats på sin mobiltelefon? Jo, de kan de (så länge du inte har använt dig av Flash). Men sanningen är att din vanliga hemsida helt enkelt inte ser speciellt bra ut på en mobil enhet.

Har du själv en smartphone? Då kan du prova själv: Krymp storleken på webbläsaren genom att zooma ut tills du måste kisa för att läsa texten. Inte en speciellt bra upplevelse, eller hur? Med en mobil hemsida blir webbplatsen anpassad efter de små skärmarna och du kan även anpassa bildernas storlek, texternas längd osv. Det blir något helt annat.

Statistiken
Du kan inte argumentera mot siffror som finns svart på vitt. Fler människor använder idag sina mobila enheter för att surfa på Internet än sina stationära eller bärbara datorer. Det är faktiskt många människor som endast använder sin mobiltelefon för att få tillgång till Internet.

Har du råd att inte tillgodose denna stora – och alltmer växande grupp – av potentiella kunder?

Kostnaderna för dataöverföring
Många mobila användare måste betala dataöverföringsavgifter på sina abonnemang och traditionella webbplatser innehåller mycket mer data än mobila hemsidor. Att titta på dem i mobilen kan därför kosta människor en massa pengar.

Och hur ofta är kunder villiga att betala dig för att du marknadsför till dem? Nog sagt om den saken.

Navigering
Traditionella platser är som vi tidigare nämnt mycket mindre på mobiltelefonernas skärmar. Det innebär att besökare måste zooma och scrolla hit och dit för att få överblick och kunna ta till sig din hemsidas innehåll. Och låt oss inse det – människor vill inte behöva kämpa för att läsa en webbsida.

Dessutom kan det vara nästan omöjligt att klicka på navigeringsknapparna på en sådan liten skärm, när webbplatsen inte har optimerats för mobila enheter.

Dagens webbanvändare och deras vanor
Det faktum att de flesta människor har tillgång till Internet via sin mobiltelefon innebär också att de flesta människor använder sina mobila enheter för många fler saker idag – shopping, sökning, underhållning osv. Tiden när man bara ringde och sms:ade är med andra ord över. Och dessa nya vanor är sådant som du kan lägga till din mobila hemsida för att öka räckvidden och bredda din kundbas.

Det var bara fem goda anledningar till att skapa en mobil hemsida för ditt företag – och att göra det redan idag.

Charlotta Wortzelius


Dagens marknadsföringslärdom

Att ha en mobil hemsida är inte längre ett val – det är en nödvändighet.

BloggkommentarerVad tycker du? Behöver man en mobil hemsida?
Berätta gärna om vad du tycker om mobila hemsidor i kommentarsfältet här under.

[hcshort id=”5″]

Om skribenten Charlotta Wortzelius

Charlotta Wortzelius är grundare av Online Marketing Academy och en hängiven copywriter och internetmarknadsförare som brinner för att hjälpa företag att lyckas med sin närvaro på nätet.

Följ mig:

Gör din röst hörd:

0 kommentarer

Popular posts